Makro Koffie

(H)eerlijke keuze

Duurzame productie, biologische producten en fairtrade-producten zijn zaken die zwaar meewegen in de samenstelling van ons assortiment. Of je nu koffie, thee of chocolade wilt, je kan er zeker van zijn dat onze kwaliteitsstandaard hoog ligt. Denk je aan Makro, dan denk je aan een betrouwbare, eerlijke en lekkere koffie, thee en chocolade.


Rondje koffie

Koffie wordt uitsluitend geproduceerd in landen rond de evenaar. Deze regio wordt dan ook wel met een knipoog de ‘koffiegordel’ genoemd. Binnen dit gebied zijn de omstandigheden optimaal voor koffieplanten om te gedijen. Dit heeft in eerste instantie te maken met het klimaat dat ideaal is in deze rond de evenaar gelegen landen. Daarnaast speelt ook hoogte een belangrijke rol bij het groeien van koffiebonen. Arabica bonen groeien enkel op hoogtes tussen de 1000 en 2000 meter. De Robusta bonen groeien juist op lager gelegen gebieden. Dit verklaar ook waarom Arabica bonen over het algemeen ook duurder zijn dan  Robusta bonen. Omdat ze op groter hoogte groeien, zijn ze moeilijker te plukken en te oogsten, waardoor dit werk een stuk arbeidsintensiever is.

Wist je trouwens dat koffiebonen cafeïne aanmaken om zicht te beschermen tegen ziektes en ongedierte? Daarom dat de Robusta bonen ook meer cafeïne bevatten dan Arabica bonen. Omdat zij in lager gelegen gebieden groeien worden ze meer blootgesteld aan ziektes en ongedierte, waardoor ze uit bescherming meer cafeïne aanmaken.

Makro biedt een hoogwaardig assortiment koffiespecialiteiten uit alle werelddelen. Met ruim 300 soorten koffie zijn we de grootste in Nederland. Om het gemakkelijk te maken vind je bij Makro een compleet assortiment: de machines en de koffie, maar ook de koffiemelk en de koffiekopjes.

Bron; https://www.makro.nl